Piano laten stemmen

Wilt u uw piano laten stemmen door een ervaringsdeskundige? Breng dan een bezoek aan Muziekhandel van Buytene, waar we klaar staan om u verder te helpen. Met onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om uw piano perfect af te stemmen, zodat u thuis weer volop kunt genieten van uw piano.

Hoe vaak moet hij gestemd worden?

Wanneer u de trotse eigenaar van een piano bent, weet u ongetwijfeld dat deze af en toe gestemd moet worden. In de meeste gevallen raden wij aan om dit twee keer per jaar te doen. Een uitzondering hierop is een gloednieuwe piano; deze zal in het begin vaker moeten worden gecontroleerd, omdat de snaren nog kunnen rekken. Is een piano eenmaal wat ouder, dan hoeft hij minder vaak gestemd te worden. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de conditie van het instrument, de plaats waar het instrument staat en schommelingen in temperatuur (dus de luchtvochtigheid).

Het stemmen van de piano duurt nooit lang bij Muziekhandel van Buytene. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het soort piano. Wij kunnen u wel een indicatie geven zodra u een afspraak maakt voor het stemmen.

Afspraak maken

Weet u niet zeker of u uw piano al moet laten stemmen, of heeft u hier vragen over? Schroom niet om contact op te nemen, wij adviseren u graag. U kunt ook direct online een afspraak maken via het formulier op onze website. Wij stemmen uw piano dan en geven u vrijblijvend advies over het onderhoud. Tot snel!

top