Vakkundig en professioneel piano stemmen in Delft en omgeving

Neem contact op

Om het beste geluid uit een piano te kunnen realiseren is onderhoud van groot belang. Een piano stemmen kan de kwaliteit aanzienlijk verbeteren voor nog een lange tijd van muzikaal plezier. Bij Muziekhandel Van Buytene behoort een piano stemmen en het uitvoeren van reparaties aan vleugels en piano’s tot ons takenpakket. Zowel onze eigen als uw muziekinstrumenten worden van de beste zorg voorzien.

Uw piano laten stemmen

Wanneer u de trotse eigenaar van een piano bent, weet u ongetwijfeld dat deze af en toe gestemd moet worden. Meestal raden wij aan om dit twee keer per jaar te doen, afhankelijk van de conditie, omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Een uitzondering is een gloednieuwe piano; deze zal vaker moeten worden gecontroleerd, omdat de snaren nog kunnen rekken. Het stemmen van de piano duurt nooit lang bij Muziekhandel Van Buytene te Delft. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het soort piano. Bij het maken van een afspraak geven we u een indicatie.

Maak een afspraak

Reparatie aan een piano

Schade aan het instrument kan de geluidskwaliteit beïnvloeden. Deze schade kan ontstaan door veelvuldig gebruik of factoren uit de omgeving. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn belangrijke invloeden van buitenaf op diverse onderdelen van de piano. Bij Muziekhandel Van Buytene zijn we ervaren in het opsporen van schade en het repareren van piano’s en vleugels. Dit doen we doelgericht en met zo veel mogelijk behoud van het oorspronkelijke instrument. Reparaties aan de piano doen we zowel aan het binnenwerk als de buitenkant van het instrument.

Maak een afspraak

Restauratie van piano’s en vleugels

Een verouderd instrument kan weer als nieuw worden met een professionele pianorestauratie. Hierbij worden niet alleen grote reparaties uitgevoerd, maar wordt elk onderdeel van het instrument onder handen genomen. Eventuele slijtage van de onderdelen heeft geleidelijk invloed op het geluid, iets dat u soms pas opmerkt nadat de geluidskwaliteit na restauratie aanzienlijk beter is. Bij restauratie van een piano of vleugel worden de onderdelen verbeterd en eventueel vernieuwd, maar met behoud van de oorspronkelijke uitstraling en kwaliteit van het instrument.

Maak een afspraak
Icoon telefoon

Meer informatie over de details en kosten van pianoreparatie? Neem contact op met ons!

Contact